ΓΕΡΟΚΛΗΜΑ (ΜΑΡΑΘΕΥΤΙΚΟ 2016)

Διατηρώντας τις εικόνες της πατρικής γης και της ιστορίας, το οινοποιείο «Οίνου Γη – Αμπελώνες Βασιλειάδη»  δημιούργησε από τα γηραιότερα κλήματά του, το δυναμικό και επιβλητικό «Γερόκλημα». ‘Ένα ιδιαίτερο κρασί παραγμένο από την ιδιαίτερη, γηγενή ποικιλία, «Μαραθεύτικο» που μπορεί να εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Δημιουργημένο από τους ιδιοκτήτους, πλήρως ελεγχόμενους αμπελώνες μας η «δύσκολη» αυτή ποικιλία δαμάστηκε, εκφράζοντας στο έπακρο την ταυτότητα του τόπου που την παράγει.

Συλλέγοντας το, κατόπιν επιλεγμένης διαλογής, οδηγήθηκε προς ζύμωση μέχρι ξηρότητας. Το «Γερόκλημα» 2016, «ησύχασε» μέσα σε καινούρια, δρύινα βαρέλια και ωρίμασε τόσο όσο οι έντονες ακμές του να λειανθούν. Μετά από πολύμηνη παλαίωση υπό συνεχή φροντίδα οι τανίνες του έγιναν πιο στρογγυλές, ενώ οι νότες που του προσφέρει η δρυς και η επικοινωνία με το οξυγόνο.

Έχει σκούρο πορφυρό  χρώμα με νεανικές μπλε ανταύγειες. Στη μύτη παρουσιάζει ένα μπουκέτο από δυνατά αρώματα που θυμίζουν μαύρα φρούτα και κεράσι σε συνδυασμό με πικάντικες νότες μαύρου πιπεριού και λουλουδιών. Ισορροπημένο στόμα και δυνατό σώμα με απαλές τανίνες προσφέρει μακρά επίγευση χωρίς να χάνει τις γεύσεις του.

Συνοδεύεται ιδανικά με όλα τα κόκκινα κορεατικά αλλά και παραδοσιακούς μεζέδες αλλαντικών.

Σερβίρεται σε θερμοκρασίες 15-18°C είτε άμεσα είτε κατόπιν μακράς παλαίωσης μέσα στη φιάλη, η οποία της δίνει τη δυνατότητα να αναδείξει περαιτέρω το δυναμικό του.

Βρείτε το τώρα σε προσφορά