Κάθε φορά που επιστρέφετε από τη δουλειά, σας καλωσορίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό. Το ανακοινώνει σε όλη τη γειτονιά. Μαζί του ξαναγίνεστε παιδί και με ένα μαγικό κούνημα της ουράς του μπορεί να αδειάσει το μυαλό σας από τις αρνητικές σκέψεις. Ο σκύλος δεν είναι απλά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Είναι ένας τετράποδος γλυκός «μπελάς» που σας σπρώχνει με κάθε ευκαιρία να γίνεστε καλύτεροι, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής σας υγείας.

Καταρχάς, σας αναγκάζει να περπατάτε καθημερινά, βοηθώντας σας να διατηρείστε σε φόρμα. Οι ιδιοκτήτες σκύλων που βγάζουν τακτικά τα κατοικίδιά τους για βόλτα παρουσιάζουν κατά 34% περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν στο απαραίτητο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, θα σας αναγκάσει να κοινωνικοποιηθείτε, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την πρωτοβουλία να σπάσει τον πάγο με τους περαστικούς. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology υποστηρίζει ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι πιο εξωστρεφείς και έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση.

Η παρουσία σκύλου στο σπίτι έχει συνδεθεί επίσης με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την αύξηση του επιπέδου των ορμονών της χαράς, δηλαδή της σεροτονίνης, της προλακτίνης και της ωκυτοκίνης, οι οποίες καταπολεμούν την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη. Αυτό σημαίνει ότι η συντροφιά του και μόνο είναι το καλύτερο αγχολυτικό, όπως, βέβαια και τα χάδια και τα παιχνίδια μαζί με το κατοικίδιό σας.

Όπως οι άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα όταν έχουν φυσική επαφή με άλλους, έτσι συμβαίνει και με τα κατοικίδια. Το χάιδεμά τους είναι καταπραϋντικό. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι με το να πάρετε το σκυλάκι σας αγκαλιά, μπορεί να μειωθεί ο καρδιακός σας ρυθμός και να ηρεμήσετε μετά από ένα στρεσογόνο συμβάν.

Επιπλέον, ένας σκύλος μπορεί να σας παρέχει ασφάλεια, αλλά και να σας κάνει να νιώθετε προστατευμένοι, αφού μπροστά σε μια πιθανή απειλή, όπως το να εισβάλει διαρρήκτης στο σπίτι σας, θα αντιδράσει αμέσως, ειδοποιώντας σας για τον κίνδυνο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε συνεπής με την ώρα του φαγητού του, να ανταποκρίνεστε θετικά κάθε φορά που σας φέρνει την μπάλα του για να παίξετε ή όταν σας δείχνει του λουρί του για να τον πάρετε βόλτα. Και βέβαια, θέλει να του δείχνετε την ανάλογη τρυφερότητα κάθε φορά που γυρίζει ανάποδα για να τον χαϊδέψετε και να… λιώνετε με το που σας κοιτάει με τα ακαταμάχητα σκυλίσια μάτια του. Την παραμικρή αγάπη που θα του προσφέρετε, εκείνος θα σας την επιστρέψει στο δεκαπλάσιο!

Στις υπεραγορές Αλφαμέγα θα βρείτε τροφές για τα κατοικίδιά σας στις καλύτερες τιμές. Δείτε τις προσφορές μας στο τελευταίο μας φυλλάδιο.