Πάει με τον καιρό, πάει με τις καυτές ώρες της ημέρας, πάει με ποδόσφαιρο, πάει με ‘πάμε να τα πούμε’. Η μπύρα είναι ένα από τα πιο εύκολα και δημοφιλή ποτά και σε αντίθεση με τον μύθο δεν παχαίνει –όταν καταναλώνεται με μέτρο.

Σαν ποτό που έχει βάση τα δημητριακά (κυρίως το κριθάρι) αγαπάει πολύ τις ζύμες, γι’ αυτό το ‘πίτσα και μπίρα’ είναι ένας αλάνθαστος συνδυασμός.

Εδώ θα σας δώσουμε ιδέες για μεζέ που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι, αν θέλετε να αποφύγετε το καθιερωμένο delivery.

Μπρουσκέτες με πιπεριές

Για δύο άτομα

4 φέτες ψωμί – κατά προτίμηση λευκό και μίας ημέρας

2 πιπεριές – κατά προτίμηση κίτρινη και κόκκινη

Ρίγανη – όση σας αρέσει

Αλάτι – δύο πρέζες

Σκόρδο – δύο σκελίδες

Λάδι – τρείς κουταλιές της σούπας

Κόβετε τις πιπεριές σε κυβάκια. Βάζετε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνετε να κάψει. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ρίχνετε στο λάδι. Μόλις αρχίζει να κιτρινίζει το αφαιρείτε. Βάζετε τις φέτες του ψωμιού στο λάδι και τις αφήνετε μέσα μέχρι να σωταριστούν, για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις βάζετε σε πιάτο. Ρίχνετε στο τηγάνι τις πιπεριές και τις σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά να μείνουν al dente. Τις αφαιρείτε και τις βάζετε πάνω στο ψωμί. Ρίχνετε από πάνω το αλάτι και τη ρίγανη.

Tip:

Αν θέλετε να κάνετε τις μπρουσκέτες σας πιο χορταστικές στολίστε τις με μια λεπτή φετούλα προβολόνε ή άλλο πικάντικο και σκληρό τυρί που αγαπάτε.