Ας το παραδεχτούμε. Η καραντίνα μάς έχει ανοίξει την όρεξη. Κάνουμε επιδρομές στο ψυγείο, ξεθάβουμε λιχουδιές από τα ντουλάπια μας και καταβροχθίζουμε ό,τι βρούμε με μια ανεξήγητη μανία, λες και δεν θα υπάρξει αύριο.

Είναι αλήθεια ότι το φαγητό είναι μια απόλαυση και κατά μία έννοια λειτουργεί ως «βάλσαμο» για την ψυχή εν καιρώ εγκλεισμού. Η αναμέτρηση με τη ζυγαριά, ωστόσο, δεν θα αργήσει, μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι και καλό είναι να μας βρει προετοιμασμένους. Δεν θα βάλουμε φυσικά λουκέτο στο ψυγείο, αλλά μπορούμε να θέσουμε κάποια όρια, ρυθμίζοντας την καθημερινότητά μας στη βάση ενός προγράμματος.

Το «πρόγραμμα» είναι η λέξη-κλειδί για την περίοδο της καραντίνας. Είναι αυτό που θα σας κρατήσει υγιείς πνευματικά και σωματικά. Μπορείτε να προγραμματίσετε την εργασία σας από το σπίτι, έτσι ώστε να μη σας απορροφήσει εντελώς η δουλειά, να καθορίσετε ένα χρονικό διάστημα για άσκηση και οπωσδήποτε να βάλετε σε τάξη τις διατροφικές σας συνήθειες.

Μια και την έχετε δει master chefs, περνώντας αναγκαστικά περισσότερο χρόνο από ποτέ στην κουζίνα σας, είναι μια καλή ευκαιρία να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ξεκινήστε τρώγοντας τακτικά γεύματα και καθορίζοντας συγκεκριμένες ώρες γι’ αυτά μέσα στη μέρα, έτσι ώστε να κρατήσετε τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε στο σπίτι πατατάκια, μπισκότα, σοκολάτες και διάφορα άλλα υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα που σας αποσπούν την προσοχή και θα σας εκτροχιάσουν από τους στόχους που θέσατε και δώστε έμφαση σε τροφές που έχουν χαμηλή θερμιδική αξία, όπως τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα, τα οποία μπορείτε να καθιερώσετε ως ενδιάμεσα γεύματα.

Αποφύγετε την ετοιμασία φαγητών και γλυκών με υψηλή θερμιδική αξία, απλώς «για να περάσει η ώρα» και περιορίστε στο ελάχιστο τις παραγγελίες απ’ έξω. Καλό θα ήταν να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής, για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε τον έλεγχο στα χέρια σας.

Σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων σας, είναι να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε παραγωγικά τον χρόνο που σας περισσεύει, έτσι ώστε το μυαλό να σας είναι συνεχώς απασχολημένο. Ο καλύτερος τρόπος να μείνετε απασχολημένοι είναι η σωματική άσκηση. «Μένουμε σπίτι» δεν σημαίνει «μένουμε αδρανείς». Φορέστε τα αθλητικά σας ρούχα, κατεβάστε μια εφαρμογή για άσκηση στο κινητό και ξεκινήσετε την προσπάθειά σας. Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές για εκγύμναση, οι οποίες παρακολουθούν και καταγράφουν τις επιδόσεις σας, βοηθώντας σας να πετύχετε τους fitness στόχους σας.

Μην ξεχνάτε επίσης να ζυγίζεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι μια μικρή υπενθύμιση ότι δεν πρέπει να βγείτε εκτός προγράμματος.

Χρόνος υπάρχει, ας φροντίσουμε να τον εκμεταλλευτούμε για το καλύτερο!

Στις υπεραγορές Αλφαμέγα θα βρείτε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε υγιεινά γεύματα, στις καλύτερες τιμές. Δείτε τις προσφορές μας στο τελευταίο μας φυλλάδιο.