Τα προϊόντα περιποίησης είναι τα όπλα της ομορφιάς. Η σωστή αποθήκευση τους, διασφαλίζει και την προστασία τους. Η συχνή και βεβιασμένη χρήση τους έχει ως αποτέλεσμα να αδιαφορούμε για την τοποθέτησή τους. Συνήθως οι όμορφες συσκευασίες τοποθετούνται για λόγους αισθητικής πάνω στo ράφι, οι λοσιόν καθαρισμού είναι παρατημένες στο μπάνιο και τα βερνίκια νυχιών παραμένουν εκεί που χρησιμοποιήθηκαν τελευταία φορά. Η παραμέληση των προϊόντων οδηγεί στην πρόωρη λήξη τους, ανάλογα με τη formula του κάθε προϊόντος. Παρακάτω σας δίνουμε οδηγίες για τη σωστή αποθήκευση των προϊόντων ομορφιάς, ανάλογα το είδος τους.

Προϊόντα ενυδάτωσης

Οι λοσιόν και οι κρέμες ενυδάτωσης, επειδή δεν περιέχουν ενεργά συστατικά, μπορούν τα τοποθετηθούν σε ντουλάπι ή στο μπάνιο. Τα αντηλιακά επειδή αλλοιώνονται στη ζέστη, θα πρέπει να τοποθετούνται σε δροσερά μέρη, ενώ βρίσκεστε στην παραλία να προστατεύονται από μια πετσέτα.

Προϊόντα μαλλιών

Αν γίνεται συχνή χρήση στα σαμπουάν, τα conditioners και τα προϊόντα styling μπορούν να τοποθετηθούν στο μπάνιο. Στην πιο περιστασιακή χρήση των προϊόντων είναι καλό να προστατεύονται από την υγρασία και να τοποθετούνται σε ένα ντουλάπι.

Προϊόντα σε μορφή σκόνης

Οι πούδρες, οι σκιές ματιών και το ρουζ πρέπει να διατηρούν το χρώμα τους. Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού πρέπει να προστατεύονται από την άμεση έκθεση στον ήλιο.

Προϊόντα σε μορφή υγρού

Το υγρό make up και άλλα προϊόντα υγρής σύνθεσης για να καθυστερήσει η ημερομηνία λήξης τους θα πρέπει να τοποθετούνται εντός ψυγείου. Το καλοκαίρι είναι απαραίτητο να προστατεύονται αυστηρά σε δροσερά μέρη.

Αρώματα

Όλες θέλουμε το αγαπημένο μας άρωμα να κρατήσει σε διάρκεια και να μη ξεθυμάνει η χαρακτηριστική μυρωδιά του. Συνήθως τα τοποθετούμε στο μπάνιο ή στην κρεβατοκάμαρά μας, αλλά αν θέλουμε να παρατείνουμε την ημερομηνία λήξης τους θα πρέπει να τα βάζουμε στο ψυγείο. Για να μην αλλοιωθεί  η αρχική αίσθηση του αρώματος θα πρέπει να αποφευχθεί και η έκθεση στον ήλιο.

Πινέλα μακιγιάζ

Τα πινέλα μπορούν να τοποθετηθούν όπου σας διευκολύνουν για την άμεση χρήση τους. Θα ήταν καλό όμως να αποφύγετε την απροστάτευτη τοποθέτησή τους στο μπάνιο, διότι συσσωρεύουν υγρασία και κατ’ επέκταση βακτήρια.

Κραγιόν

Το κύριο πρόβλημα στο κραγιόν είναι να διατηρήσει τη στερεή μορφή του. Αρκεί να αποφύγετε τα πολύ ζεστά μέρη και όλα τα Lipstick προϊόντα θα είναι ασφαλή.

Βερνίκια νυχιών

Είναι από τα πιο ευαίσθητα και ιδιαίτερα προϊόντα. Για να αποφύγετε την καταστροφή τους προτείνουμε να τα τοποθετήσετε όρθια σε ένα σκοτεινό συρτάρι.