Αν διαβάζοντας τον τίτλο προετοιμάσατε τον εαυτό σας για ένα ακόμη άρθρο με συμβουλές γύρω από θέματα διατροφής και εκγύμνασης, μάλλον ατυχήσατε. Πολλοί πράγματι δουλεύουν σκληρά για αυτήν την στιγμή όλο το χρόνο. Περνούν ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο για να αποκτήσουν το σώμα που ονειρεύονται και ακολουθούν ειδική διατροφή με στρατιωτική πειθαρχία και στέρηση από όλες τις γαστρονομικές απολαύσεις. Οι περισσότεροι, βέβαια, είμαστε καλοπερασάκηδες και ούτε που διανοηθήκαμε να απαρνηθούμε τις απολαύσεις της ζωής. Σε όποια κατηγορία όμως και αν ανήκει κανείς, το ραντεβού με την παραλία επιβάλλεται και δεν αναβάλλεται. Η παραλία μας περιμένει και μας χωράει όλους. Είτε κάναμε ειδική… προπόνηση  για αυτήν είτε όχι.

Η πραγματική προετοιμασία που χρειάζεται κανείς για τη θάλασσα αφορά περισσότερο σε αυτά που θα χρειαστεί να έχει μαζί του όταν την επισκεφθεί. Αν είστε εργένηδες, τα πράγματα είναι σαφώς πιο απλά γενικότερα στη ζωή σας, πολύ δε περισσότερο για την παραλία! Δεν θα χρειαστείτε τίποτε περισσότερο από μία πετσέτα, τα αντηλιακά σας (προσώπου, σώματος και μαλλιών για τα κορίτσια) και την καλύτερη παρέα. Αν όμως έχετε οικογένεια, είτε επισκεφθείτε οργανωμένη παραλία είτε όχι, θα χρειαστείτε πολύ περισσότερα από τα βασικά.

Κάθε μαμά φροντίζει να έχει μία μεγάλη τσάντα για την παραλία που χωράει κυριολεκτικά τα πάντα. Πετσέτες για όλους και ένα νεσεσέρ με αντηλιακές κρέμες για όλη την οικογένεια με υψηλό δείκτη προστασίας, αλλά και μια αλοιφή για ενδεχόμενα –ανεπιθύμητα μεν, αλλά- τσιμπήματα ή εγκαύματα. Απαραίτητες για οικογένειες είναι και οι ομπρέλες, ανεξάρτητα από το αν η παραλία που θα επισκεφθούμε είναι οργανωμένη. Όταν έχεις οικογένεια, δεν ρισκάρεις. Απαραίτητο αξεσουάρ παραλίας για όλους και ειδικά για οικογένειες η παγωνιέρα. Για να διατηρηθεί παγωμένη η μπίρα του μπαμπά, δροσερό το νεράκι και οι χυμοί των παιδιών, αλλά και τα φρούτα και τα σάντουιτς που με ιδιαίτερη επιμέλεια θα φροντίσει κάθε μανούλα να πάρει μαζί της στην παραλία για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά της. Καμία μαμά δεν ξεχνά να βάλει στη τσάντα θαλάσσης μια δεύτερη αλλαξιά για τα παιδιά της, αλλά και ένα δεύτερο μαγιό. Απαραίτητα για μικρούς και μεγάλους τα καπέλα για προστασία από τον ήλιο.

Και προς Θεού: Μην ξεχάσατε τα κουβαδάκια των παιδιών. Τέτοια λάθη απλώς απαγορεύονται και συνήθως πληρώνονται ακριβά με μουρμούρα και μετρητά!

Στις Υπεραγορές Αλφαμέγα θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για τις εξορμήσεις σας στις παραλίες. Δείτε τις προσφορές μας στο τελευταίο μας φυλλάδιο.