Ακόμη κι αν ο καιρός έχει λίγο λόξυγγα και μας κάνει νάζια, το καλοκαίρι είναι εδώ. Οι όμορφες και καυτές μέρες επαναφέρουν στην επικαιρότητα το ζήτημα της αντηλιακής προστασίας. Η επιλογή και σωστή εφαρμογή του κατάλληλου αντηλιακού προϊόντος είναι ακόμη και στις μέρες μας ένας γρίφος. Γι’ αυτό θα σας δώσουμε μερικά εύχρηστα tips, για να αποκομίσετε τα μέγιστα από την αντηλιακή σας προστασία.

  1. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να εφαρμόσετε το αντηλιακό

Πριν φορέσετε τα ρούχα σας. Έτσι θα καλύψετε όλα τα σημεία της επιδερμίδας και θα επιτρέψετε στο αντηλιακό να ‘δουλέψει’. Τα προϊόντα που προσφέρουν προστασία ευρέως φάσματος χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να απορροφηθούν και να λειτουργήσουν μαζί με το δέρμα.

  1. Ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα

Χρειάζεστε περίπου ένα φλιτζάνι του καφέ για το σώμα και περίπου μια κουταλιά του γλυκού για το πρόσωπο.

  1. Ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν

 

Τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ είναι καλής ποιότητας και αποτελεσματικά. Αν όμως αντιμετωπίζετε κάποια ειδική δερματική πάθηση, όπως ακμή, πάσχετε από φωτοαλλεργία κ.τ.ό καλό είναι να απευθυνθείτε σε δερματολόγο, για να σας συνταγογραφήσει ή να σας συστήσει κάποιο εξειδικευμένο προϊόν

 

  1. Χρειάζεστε έξτρα βοήθεια

 

Δοκιμάστε ένα συμπλήρωμα διατροφής. Υπάρχουν αναβράζοντα δισκία ή κάψουλες που περιέχουν συμπλέγματα βιταμινών ειδικά για να αυξάνουν την αντοχή του δέρματος στον ήλιο.

 

  1. Μην το ξεχνάτε στο ντουλάπι

 

Ίσως έχετε μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε το περσινό αντηλιακό προϊόν, που έχει περισσέψει. Μην το κάνετε. Τα προϊόντα αυτά έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, ειδικά γιατί εκτίθενται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ανανεώνετε κάθε χρόνο το προϊόν για να είστε σίγουρα προστατευμένοι.

 

  1. Από την κορυφή

 

Μην αμελείτε το καπέλο. Ακόμη κι αν έχετε εφαρμόσει το ειδικό αντηλιακό για το πρόσωπο κι έχετε μεριμνήσει για προϊόντα προστασίας μαλλιών, το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής είναι εξίσου ευαίσθητο στην ακτινοβολία. Φορώντας ένα καπέλο, ολοκληρώνετε την προστασία σας και προσθέτετε πόντους στο στιλ σας.