Οι καλοκαιρινές βραδιές προσφέρονται για να στήσετε σκηνικό μπάρμπεκιου στην αυλή ή τη βεράντα σας και να περάσετε όμορφες στιγμές είτε οικογενειακά, είτε με φίλους. Αυτό, βέβαια, που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι δεν αρκεί να έχετε μια ψησταριά για να πετύχει το… εγχείρημά σας. Το μπάρμπεκιου δεν είναι εύκολη υπόθεση, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν. Αντιθέτως, απαιτεί καλή οργάνωση, από την προετοιμασία των κρεατικών μέχρι το σερβίρισμα, μαεστρία στο ψήσιμο και τα κατάλληλα εργαλεία.

Βεβαιωθείτε λοιπόν, προτού προσκαλέσετε κόσμο στο σπίτι, ότι είστε πλήρως εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία, μπορείτε να ψήσετε το κρέας χωρίς να χάσει τα ζουμιά και τη νοστιμιά του. Γι’ αυτό θα χρειαστείτε σίγουρα μια ανοξείδωτη λαβή για να γυρίζετε τα κρεατικά και ό,τι άλλο βάλετε στη φωτιά. Εάν χρησιμοποιήσετε τσιμπίδα, το κρέας μπορεί να χάσει τα ζουμιά του και το τελικό αποτέλεσμα να είναι στεγνό. Εάν θα ψήσετε burgers, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στη διάθεσή σας μία σπάτουλα για να μπορείτε να τα γυρίσετε χωρίς να σπάσουν. Έχετε επίσης υπόψη, ότι σε περίπτωση που θα ετοιμάσετε ειδική σος για κάθε κρεατικό, θα χρειαστείτε κι ένα χοντρό πινέλο για να τις αλείψετε.

Μην παραλείψετε να ζητήσετε τη συμμετοχή της παρέας σας, από το στάδιο της προετοιμασίας μέχρι το ψήσιμο, καθώς το μπάρμπεκιου είναι καθαρά παρεΐστική διαδικασία. Η μάζωξη γύρω από την ψησταριά, με τις γαργαλιστικές μυρωδιές να ανοίγουν την όρεξη και το τσιμπολόγημα στο όρθιο να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος έναντι του στρωμένου τραπεζιού, είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο ωραίο μέρος της βραδιάς. Για τσιμπολόγημα, μπορείτε να ετοιμάσετε και finger food, καθώς το ψήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί αρκετά χρονοβόρο.

Συγκεκριμένα, ο χρόνος ψησίματος θα εξαρτηθεί από το είδος του κρέατος και τον τύπο ψησίματος. Αναλόγως της προτίμησής τους, οι καλεσμένοι σας, μπορεί να σας ζητήσουν είτε medium ψήσιμο, είτε well done, είτε rare. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να ψήσετε το κρέας σας καλά, μέσα κι έξω, αλλά να φροντίσετε να διατηρήσει ένα ρόδινο χρώμα στο εσωτερικό. Στην περίπτωση του rare, το κρέας θα πρέπει να ψηθεί ελάχιστα εσωτερικά, ώστε στο κέντρο να παραμείνει ωμό. Η μαεστρία εδώ είναι να καταφέρετε να ψηθεί εσωτερικά αλλά και να διατηρήσει ένα ρόδινο χρώμα εξωτερικά. Όσο για το ψήσιμο well done, δεν θέλει ιδιαίτερες… συστάσεις. Είναι το ψήσιμο που προτιμούν οι περισσότεροι Κύπριοι, δηλαδή, καλοψημένο μέσα κι έξω.

Μην ξεχάσετε να γεμίσετε μία παγωνιέρα με μπίρες όλων των ειδών, για να συνοδεύσετε το τσιμπολόγημα. Μπάρμπεκιου χωρίς μπίρες, είναι σαν να λέμε wine tasting χωρίς τυρί!

Στις υπεραγορές Αλφαμέγα θα βρείτε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείτε για να διοργανώσετε μια πετυχημένη βραδιά μπάρμπεκιου, στις καλύτερες τιμές. Δείτε τις προσφορές μας στο τελευταίο μας φυλλάδιο.