Είναι καλοκαίρι και καλοκαίρι σημαίνει διακοπές. Κι αν δεν πήγατε ακόμα και ετοιμάζεστε να φύγετε προσεχώς προς οποιονδήποτε προορισμό, ιδού μερικές χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για να φτιάξετε βαλίτσες εύκολα, χωρίς έγνοια μήπως αφήσετε κάτι απ’έξω:

  1. Φτιάξτε λίστα. Είναι ο μόνος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ξεχάσετε να πάρετε μαζί κάτι σημαντικό. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη λίστα μέρες πριν και να προσθέτετε κάθε τόσο κάτι που θεωρείτε απαραίτητο να έχετε μαζί σας.
  2. Διαλέξτε βαλίτσα. Υπολογίστε το μέγεθός της ανάλογα με τις μέρες που θα διαρκέσει το ταξίδι και τα ρούχα που θα χρειαστείτε – τα καλοκαιρινά εν προκειμένω πιάνουν πολύ λιγότερο όγκο. Προτιμήστε γενικότερα τις μικρότερες βαλίτσες που είναι πιο εύκολες στη μεταφορά. Ιδανικά, επιλέξτε μια βαλίτσα με τροχούς, ώστε να κινείστε πιο άνετα.
  3. Διαλέξτε τα ρούχα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις υπερβολές – όσο δύσκολο κι αν είναι. Ένα χρήσιμο tip είναι ο κανόνας του 5-4-3-2-1 για ταξίδι πέντε ημερών: πέντε εσώρουχα και κάλτσες, τέσσερις μπλούζες, τρία παντελόνια ή φούστες, δύο ζευγάρια παπούτσια και ένα καπέλο. Στη συνέχεια, προτιμήστε να ρολάρετε τα ρούχα, αντί να τα διπλώσετε – εκτός από τα πολύ ευαίσθητα. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε χώρο κι αποφεύγετε τα αχρείαστα τσακίσματα. Προτιμήστε να βάλετε τα εσώρουχα σε μια υφασμάτινη τσάντα ή σε μια μαξιλαροθήκη.
  4. Ετοιμάστε τα είδη πρώτης ανάγκης: βάλτε σε ένα νεσεσέρ οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα, αποσμητικό, ξυραφάκι και ό,τι άλλο χρησιμοποιείτε για την προσωπική σας υγιεινή, που δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε. Για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι χρήσιμο να είστε εφοδιασμένοι και με αντηλιακό, εντομοαπωθητικό, καθώς και με μια κρέμα για τσιμπήματα – για παν ενδεχόμενο! Για τα υγρά, προτιμήστε τα travel size μπουκαλάκια, προπάντων αν ταξιδεύετε αεροπορικώς με χειραποσκευή, που έχει περιορισμούς στην επιτρεπόμενη ποσότητα υγρών που μπορείτε να έχετε μαζί σας στην καμπίνα του αεροσκάφους. Εναλλακτικά, φροντίστε να κλείσετε καλά τα υγρά σε σακούλες, ώστε να αποφύγετε ανεπιθύμητες διαρροές στα υπόλοιπα αντικείμενα της βαλίτσας.
  5. Τα καλώδια και οι φορτιστές είναι πλέον εξίσου απαραίτητα με τα ρούχα. Προτιμήστε να τα φυλάξετε σε κάποια θήκη της βαλίτσας όλα μαζί, ώστε να τα βρίσκετε εύκολα. Αν ταξιδεύετε εκτός Κύπρου, έχετε κατά νου πως ίσως να χρειαστείτε μετασχηματιστές για τις πρίζες.
  6. Κρατήστε για το τέλος ό,τι μπορεί να χρειαστείτε μόλις φτάσετε, όπως πχ τις πιτζάμες, αν φτάνετε βράδυ, ώστε να μην ανακατώσετε τα πάντα για να τα βρείτε. Αν υπάρχουν ακόμα κενά, μπορείτε να τα γεμίσετε με μικρά αντικείμενα, πχ κάλτσες ή εσώρουχα. Προτού κλείσετε τη βαλίτσα, είναι καλά να ρίξετε μέσα και ένα αρωματικό φακελάκι, ώστε να διατηρήσουν τα πράγματά σας τη φρεσκάδα τους, όση ώρα θα είναι ερμητικά κλειστά στην αποσκευή σας.
  7. Ζυγίστε τη βαλίτσα σας. Αν είναι πιο βαριά απ’ όσο σας επιτρέπει η αεροπορική εταιρεία, αφαιρέστε κάτι απ’ όσα πακετάρατε. Να θυμάστε ότι στην επιστροφή μάλλον θα χρειάζεστε περισσότερο βάρος για τα σουβενίρ που θα φέρετε μαζί σας.
  8. Βάλτε κλειδαριά στην αποσκευή και γράψτε το όνομά σας, με λατινικούς χαρακτήρες. Θυμηθείτε να κρατήσετε τα πολύτιμα αντικείμενα, όπως το πορτοφόλι, το διαβατήριο ή κάποιο ακριβό αντικείμενο εκτός αποσκευής, σ’ ένα τσαντάκι που θα έχετε πάνω σας.

Καλό ταξίδι!

Ταξιδέψετε παντού με μια από τις βαλίτσες American Tourister, που θα βρείτε σε ευφάνταστα σχέδια στις Υπεραγορές Αλφαμέγα. Δείτε τις προσφορές στο τελευταίο μας φυλλάδιο.