Χρόνος Προετοιμασίας 10 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 30 λεπτά  


Υλικά για 8 μερίδες  

8 αχλάδια καθαρισμένα

700μλ νερό

800γρ. ζάχαρη

1γρ. κρόκο Κοζάνης

1 ξυλάκι κανέλα

2 γαρίφαλα


Εκτέλεση

  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός των αχλάδια.
  2. Σιγοβράστε για 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα αχλάδια και συνεχίστε να σιγοβράζετε για ακόμα 20 λεπτά.
  4. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε τα αχλάδια να κρυώσουν στην κατσαρόλα με το αρωματισμένο κρασί.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director