Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά


Υλικά για 8 μερίδες

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσης

½ φλ. κακάο

1 κτ. τσ. ΒP

1 κτ. τσ. σόδα

1 κτ. τσ. αλάτι

½ φλ. γάλα

1 κτ. τσ. βανίλια

½ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/3 φλ. λάδι

½ φλ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε ζεστό νερό

1 αυγό


Εκτέλεση:

  1. Στην λεκάνη του μίξερ κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο.
  2. Βάλτε όλα τα στερεά υλικά και ανακατέψετε καλά.
  3. Προσθέστε όλα τα υγρά υλικά εκτός από το καφέ. Ανακατέψτε να ενωθούν καλά
  4. Προσθέσετε τελευταίο το ζεστό καφέ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα.
  5. Βάλτε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ 20cm, με τρύπα στην μέση. Το μίγμα να φτάνει μέχρι τα ¾ της φόρμας.
  6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το κέντρο του κέικ να είναι στεγνό.

 

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director