Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 5-6 λεπτά


Υλικά για 10 τηγανίτες

135γρ αλεύρι

1 κ.τσ. ΒΡ

½ κ.τσ. αλάτι

2 κ. σούπας ζάχαρη

130μλ γάλα

1 αυγό ελαφρός κτυπημένο

2 κ. σούπας λιωμένο βούτυρο (κρύο)

Σιρόπι σφένδαμου


Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Αφήστε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί σε ψυγείο.
  3. Ψήστε τις τηγανίτες σε μέτρια φωτιά, χρησιμοποιώντας αντικολλιτικό τηγάνι.
  4. Γυρίστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, μόλις πάρει χρυσαφή χρώμα.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director