Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 5 ώρες


Υλικά για 6  μερίδες

24 bao buns

250γρ. Hoisin sauce

1 κιλό χοιρινό λαιμό

30γρ. ζάχαρη

30γρ. αλάτι

30γρ. πιπέρι μαύρο σπαστό

30γρ. πάπρικα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

10γρ. κύμινο

10γρ. Καγιέν

50μλ. λάδι

800μλ. ζωμό κοτόπουλο


Εκτέλεση

  1. Μαρινάρετε το χοιρινό για τουλάχιστο 6 ώρες με λάδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο, κρεμμύδι, κύμινο και Καγιέν.
  2. Βάλτε το σε ταψί φούρνου, προσθέστε το ζωμό και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο για 4,5 ώρες στους 150c, σκεπασμένο.
  3. Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά
  4. Ανοίξτε το χοιρινό σε μικρές λωρίδες και βάλτε το σε τηγάνι να ζεσταθεί ξανά προσθέτοντας την σάλτσα hoisin.
  5. Ψήστε τα bao buns στο ατμό για 15-20 λεπτά.
  6. Γεμίστε με το χοιρινό και σερβίρετε με σάλτσα Hoisin.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director