Χρόνος Εκτέλεσης

35 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

20 λεπτά

Μερίδα/ες

12

Βαθμός δυσκολίας

2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 200γρ αμύγδαλα λευκά ψιλοκομμένα
  • 250γρ νερό
  • 400γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 0,5γρ σαφράν μουλιασμένο σε 2 κ.σ. ζεστό γάλα
  • 2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο, για γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. ινδοκάρυδο για γαρνίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Βάζουμε τα αμύγδαλα και το νερό σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας για 10-15 λεπτά, μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να έχει ελαστική υφή.
  • Προσθέτουμε το σαφράν και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχόμενα με την κουτάλα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, και αφήνουμε να κρυώσει για 30-40 λεπτά. Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα περνάμε από το τριμμένο ινδοκάρυδο ή το φιστίκι.