Cheesecake στο Φούρνο με Φρέσκα Άγρια Μούρα και Παγωτό
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Υλικά για 8 μερίδες
70γρ. ζάχαρη
12γρ. νισεστέ
250γρ. Κρεμώδες τυρί
46γρ. αυγά
6γρ. κρόκο
1γρ. βανίλια
ξύσμα από ½ λεμόνι
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
30μλ. φρέσκα κρέμα
½ πακέτο μπισκότα
40γρ. βούτυρο
300γρ. διάφορα φρέσκια μούρα
Παγωτό Άλφα Μέγα
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε την βάση λιώνοντας το βούτυρο και θρυμματίζοντας το μπισκότο.
- Ενώστε τα δυο, και προσθέστε στην φόρμα για κέικ 22 εκατ., απλώνοντας για να γίνει η βάση και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
- Στο μίξερ και χρησιμοποιώντας το εργαλείο καρδία κτυπήστε το τυρί , την ζάχαρη και το νισεστέ.
- Προσθέστε τους κρόκους, την βανίλια, τα αυγά και το ξύσμα.
- Τέλος προσθέστε την κρέμα και τα μισά μούρα. Ανακατέψτε ελαφρώς να ενωθούν τα υλικά.
- Περιχύστε στην φόρμα για κέικ, πάνω από το μπισκότο.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C° για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο φούρνο γιατί αν το αφαιρέσετε να κρυώσει εκτός, θα ραγίσει.
- Σερβίρετε με τα υπόλοιπα μούρα και παγωτό Άλφα Μέγα τις αρεσκείας σας.
Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts
National Chefs Teams Director