Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 120 Λεπτά


Υλικά Για 6 Άτομα

Υλικά

4kg γαλοπούλα

20γρ σέλινο

20γρ καρότο

1 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

100μλ λάδι

1λτρ ζωμό κοτόπουλο

2 ξυλάκια κανέλα

3 φύλλα δάφνης

250γρ βούτυρο

5γρ ρίγανη

5γρ βασιλικό

10 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο

500μλ άσπρο κρασί

500μλ μπύρα

1 πορτοκάλι

1kg πατάτες μικρές

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση – Preparation

  1. Στο μπλέντερ βάλτε το λάδι, το βούτυρο, την ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε καλά να γίνουν ομοιογενές μείγμα και αλείψτε με αυτό την γαλοπούλα.
  2. Στην συνέχεια κόψτε σε κύβους κρεμμύδι, καρότο, σέλινο και το σκόρδο. Κόψτε επίσης το πορτοκάλι σε φέτες και βάλτε τα σαν βάση στην γάστρα σας.
  3. Κόψτε τις πατάτες στην μέση και ρίχτε τις στην γάστρα με το θυμάρι, την κανέλα και την δάφνη. Τοποθετήστε την γαλοπούλα από πάνω.
  4. Τέλος προσθέστε την μπύρα, το κρασί, αλατοπιπερώστε και περιχύστε το ζωμό.
  5. Σκεπάστε με χαρτί ψησίματος, έπειτα με το καπάκι της γάστρας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 120 λεπτά.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director