Χταπόδι Κατσαρόλας με άρωμα Πορτοκάλι
Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος 120 λεπτά
Υλικά Για 4 άτομα
1200γρ. χταπόδι
1 κιλό μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο
100γρ. βούτυρο
800μλ. κόκκινο κρασί
100μλ. κόκκινο ξύδι
1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
2 γαρίφαλα
1/2 πορτοκαλί
1 φύλλο δάφνης
400γρ. ρύζι ψημένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ζεστή κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
- Προσθέστε το χταπόδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια να ροδοκοκκινίσει. Έπειτα το κόκκινο ξύδι , το κρασί, το πορτοκάλι κομμένο σε τέταρτα και τα μπαχαρικά.
- Κλείστε με καπάκι και αφήστε το χταπόδι να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί. Ανακατέψτε κατά διαστήματα.
- Διορθώστε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρετε με το ψημένο ρύζι.
Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts
National Chefs Teams Director