Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά

1 φόρμα κέικ, 24cm με τρύπα στην μέση


Υλικά για την κρέμα

1 λίτρο Γάλα

9 Αβγά

260γρ. Ζάχαρη

1 κουτ. τσαγιού βανίλια


Υλικά για την καραμέλα

50γρ. Ζάχαρη

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

2 κουτ. σούπας νερό


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό σε κατσαρόλα.
  2. Βάζουμε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να γίνει ξανθή καραμέλα.
  3. Το ρίχνουμε στη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα να βράσει.
  5. Κτυπούμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
  6. Ακολούθως, το προσθέτουμε στη φόρμα με την καραμέλα και την ψήνουμε στο φούρνο σε Μπεν-Μαρί για 30-40 λεπτά, στους 180c.
  7. Όταν πήξει η κρέμα την αφήνουμε να κρυώσει, την παγώνουμε σε ψυγείο και τη σερβίρουμε αναποδογυρισμένη.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director