(12 κομμάτια)


1 ½ φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες

20 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο, φύλλα μόνο, ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 ½ φλ. αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. αλάτι

1 φλ. σκουός πορτοκαλάδας

1 φλ. νερό

½ φλ. ελαιόλαδο

σουσάμι


Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.

Προετοιμάστε ένα στρογγυλό ταψί με τρύπα στη μέση. Βουρτσίστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλεύρι.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις ελιές, το δυόσμο, το κρεμμυδάκι, άνηθο, το αποξηραμένο δυόσμο και την πορτοκαλάδα. Αφήστε στην άκρη.

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Κάντε μια τρύπα στη μέση και προσθέστε την πορτοκαλάδα, το νερό και το ελαιόλαδο.

Προσθέστε το μείγμα ελιάς και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μίγμα στο ταψί. Πασπαλίστε από πάνω με σουσάμι και ψήστε για  1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να είναι ψημένο στο κέντρο

Αφήστε το στο ταψί για 10 λεπτά, αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα.