Χρόνος Εκτέλεσης

15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

7 - 8 λεπτά

Μερίδα/ες

4

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 8 φιλέτα μπακαλιάρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο 1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο Αλφαμέγα
  • μια χούφτα φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • θαλασσινό αλάτι Αλφαμέγα
  • μαύρο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
  • πάπρικα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει το σκόρδο και να αποκτήσει γλυκιά γεύση.
  • Μετά από 3-4 λεπτά γυρίζουμε το ψάρι από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 3 λεπτά, προσεκτικά, ώστε να μην καεί το σκόρδο.
  • Μεταφέρουμε το ψάρι από το τηγάνι σε πιάτο σερβιρίσματος και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Στο τηγάνι με το σκόρδο και υγρά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
  • Προσθέτουμε το κρασί και στη συνέχεια το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα, βραστές πατάτες και ραντίζουμε με πάπρικα.

Trivia: Για να καταλάβετε πόσο σημαντικός είναι ο μπακαλιάρος για την κουζίνα των Πορτογάλων, αρκεί να σας πούμε ότι –σύμφωνα με το μύθο- υπάρχουν 365 συνταγές με αυτόν ως κύριο υλικό, μία για κάθε μέρα του χρόνου.

TIP

Τι πίνουμε: Ένα δροσερό ασύρτικο