Φιλέτο σολομού με γκρέιπφρουτ στη λαδόκολλα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
4 φιλέτα σολομού
50μλ ελαιόλαδο
150γρ κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε φέτες
12 ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 γκρέιπφρουτ κομμένο σε φέτες
4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαρινάρετε τα φιλέτα σολομού με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και κρατήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστο 4 ώρες.
- Στην βάση του ταψιού ψησίματος τοποθετήστε αλουμινόχαρτο και από πάνω την λαδόκολλα, έπειτα τον σολομό. Στην συνέχεια βάλτε από πάνω το γκρέιπφρουτ, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια.
- Τέλος πάνω-πανω την ρίγανη. Νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι
- Κλείστε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο προσεκτικά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170ο C.
Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts
National Chefs Teams Director