Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά  


Υλικά για 4 μερίδες

4 φιλέτα σολομού

50μλ ελαιόλαδο

150γρ κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε φέτες

12  ντοματίνια κομμένα στην μέση

1 γκρέιπφρουτ κομμένο σε φέτες

4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Μαρινάρετε τα φιλέτα σολομού με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και κρατήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστο 4 ώρες.
  2. Στην βάση του ταψιού ψησίματος τοποθετήστε αλουμινόχαρτο και από πάνω την λαδόκολλα, έπειτα τον σολομό. Στην συνέχεια βάλτε από πάνω το γκρέιπφρουτ, το κρεμμύδι και  τα ντοματίνια.
  3. Τέλος πάνω-πανω την ρίγανη. Νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι
  4. Κλείστε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο προσεκτικά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170ο C.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director