Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά


Υλικά για 2  μερίδες

500γρ ξιφία φιλέτο

50γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 μέτριο καρότο

1 μέτριο κολοκύθι

30γρ ελαιόλαδο

10 λιαστές ντομάτες

12 κομμάτια κουτρούβι

10 ελιές χωρίς κουκούτσι

100μλ σάλτσα ντομάτας

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Μαρινάρουμε το ξιφία σε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για 40 λεπτά.
  2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες.
  3. Ψήνουμε το ξιφία σε ζεστή σχάρα για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Σε πολύ ζεστό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκυθάκι, τις λιαστές ντομάτες, το κουτρούβι και τις ελιές.
  5. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά.
  6. Χρησιμοποιήστε τα λαχανικά με την σάλτσα σαν βάση για το ψάρι σας ή στο πλάι.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director