Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά


Υλικά για 2  μερίδες

8 γαρίδες μέγεθος 16-20 με το κέλυφος

2 κ.σ. λάδι από σησάμι

2 κ.σ τζιτζερ τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1/2 φλ. σόγια

2 κ.σ. μέλι

σουσάμι

φρέσκα πράσινα σαλατικά για σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Μαρινάρουμε τις γαρίδες με τζίτζερ, σκόρδο, σόγια και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Σε πολύ ζεστό τηγάνι προσθέτουμε το λάδι από σησάμι και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά.
  3. Στην συνέχεια βάζουμε την μαρινάδα και το μέλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 3 λεπτά.
  4. Τέλος προσθέτουμε το σουσάμι και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Σερβίρουμε με τα πράσινα σαλατικά.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director