Γαρίδες με μέλι και τζίντερ
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες
8 γαρίδες μέγεθος 16-20 με το κέλυφος
2 κ.σ. λάδι από σησάμι
2 κ.σ τζιτζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/2 φλ. σόγια
2 κ.σ. μέλι
σουσάμι
φρέσκα πράσινα σαλατικά για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε τις γαρίδες με τζίτζερ, σκόρδο, σόγια και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε πολύ ζεστό τηγάνι προσθέτουμε το λάδι από σησάμι και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά.
- Στην συνέχεια βάζουμε την μαρινάδα και το μέλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 3 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε το σουσάμι και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Σερβίρουμε με τα πράσινα σαλατικά.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts
National Chefs Teams Director