2 κ.σ. ελαιόλαδο

8 γαρίδες μεσαίου μεγέθους

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

1/4 φλ. ούζο

1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 μεσαίες ντομάτες, περασμένες από το μπλέντερ

1 φλ. ζωμό λαχανικών

1 φλ.  τριμμένο κεφαλοτύρι

βασιλικός

πιπέρι


Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά.  Προσθέστε τις ντομάτες και βράστε για άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέστε το ούζο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε τον ζωμό και σιγοβράστε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε απαλά. Σιγοβράστε για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν γαρίδες.

Προσθέστε πιπέρι και δοκιμάστε.

Πασπαλίστε με το κεφαλοτύρι.

Σερβίρετε με βασιλικό και χωριάτικο, ψημένο ψωμί.