Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά  

Σερβίρει: 4 μερίδες


Υλικά

20 γαρίδες μέγεθος 16-20, καθαρισμένες

2 ποτ. Μακαρόνια Φαρφάλε (φιογκάκια) βρασμένα

100γρ βούτυρο

150γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

10 σπαράγγια κομμένα σε μικρά κομμάτια

100μλ λευκό κρασί

350μλ φρέσκια κρέμα

5γρ φρέσκο τσίλι ψιλοκομμένο

50γρ βασιλικό ψιλοκομμένο

100γρ νιφάδες παρμεζάνας

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε ζεστό τηγάνι και ροδοκοκκινίστε τις γαρίδες, το κρεμμύδι, το τσίλι και το σκόρδο.
  2. Προσθέστε τα σπαράγγια να σοταριστούν, περιχύστε με λευκό κρασί, αφήστε το να ελαττωθεί στο 1/3 και τελειώστε με την φρέσκια κρέμα.
  3. Τέλος προσθέστε στην σάλτσα τα μακαρόνια, τον βασιλικό και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  4. Σερβίρετε με νιφάδες παρμεζάνας.

Βρείτε στο τελευταίο μας φυλλάδιο προσφορών τα προϊόντα και φτιάξτε αυτή την συνταγή.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director