2 μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, αλεσμένη

3 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

250 γρ. κιμά

1/2 φλ. κόκκινο κρασί

1/2 φλ. κομμένες ντομάτες

1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

Αλάτι & πιπέρι


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αφαιρέστε τα κοτσάνια και κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση, κατά μήκος.

Χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό μαχαίρι για να χαράξετε τη σάρκα τους, και πασπαλίστε με αλάτι. Αφήστε τις στην άκρη για 30 λεπτά, να στραγγίξουν τα υγρά τους.

Προσθέστε ελαιόλαδο και πιπέρι. Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά να βλέπει προς τα κάτω.

Ψήστε τις για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Όταν είναι έτοιμες, βγάλτε τις από τον φούρνο και μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά να βλέπει προς τα πάνω.

Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά. Προσθέστε ελαιόλαδο και αφήστε το να βράσει, και έπειτα προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια, καρυκεύστε με θυμάρι και πάπρικα. Σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μίγμα. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέστε το κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε το να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να μαζέψει τα υγρά του.

Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Γεμίστε τις μελιτζάνες με τη γέμιση. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα, επιπλέον ελαιόλαδο, πιπέρι και φρέσκια σαλάτα.