Υλικά

2 μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, αλεσμένη
3 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
250 γρ. κιμά
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
1/2 φλ. κομμένες ντομάτες
1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Αφαιρέστε τα κοτσάνια και κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση, κατά μήκος.
  • Χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό μαχαίρι για να χαράξετε τη σάρκα τους, και πασπαλίστε με αλάτι. Αφήστε τις στην άκρη για 30 λεπτά, να στραγ-γίξουν τα υγρά τους.
  • Προσθέστε ελαιόλαδο και πιπέρι. Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά να βλέπει προς τα κάτω.
  • Ψήστε τις για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όταν είναι έτοιμες, βγάλτε τις από τον φούρνο και μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά να βλέπει προς τα πάνω.
  • Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά. Προσθέστε ελαιόλαδο και αφήστε το να βράσει, και έπειτα προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια, καρυκεύστε με θυμάρι και πάπρικα. Σοτάρετε για περί-που 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μίγμα. Προσθέστε τον κιμά και σο-τάρετε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέστε το κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  • Προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε το να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να μαζέψει τα υγρά του.
  • Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Γεμίστε τις μελιτζάνες με τη γέμιση. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα, επιπλέον ελαιόλαδο, πιπέρι και φρέσκια σαλάτα.