Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 15 Λεπτά


Υλικά

1 κιλό γαρίδες 12-15 μέγεθος (καθαρισμένες και πλυμένες)

1 ολόκληρο ανανά

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

250μλ φρέσκια κρέμα

100μλ γάλα καρύδας

Αλάτι και πιπέρι

100γρ βούτυρο

100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο γάλα

100γρ κρεμώδες τυρί

200γρ παρμεζάνα τριμμένη

100γρ τυρί EDAM τριμμένο

200γρ μοτζαρέλα

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Χυμό από ½ γλυκολέμονο

2 σφηνάκια κονιάκ


Εκτέλεση

  1. Κόψτε τον ανανά κάθετα και κρατήστε τα φύλλα. Αφαιρέστε το φρούτο και κόψτε σε μικρούς κύβους.
  2. Τσιγαρίστε το ½ κρεμμύδι σε βούτυρο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέστε τις γαρίδες και ψήστε για 2 λεπτά. Περιχύστε με το κονιάκ και αφήστε το να ελαττωθεί. Προσθέστε το γάλα καρύδας, την κρέμα και ψήστε για ακόμα 2 λεπτά. Βάλτε το μαϊντανό και το γλυκολέμονο.
  3. Σε δεύτερο τηγάνι παρασκευάστε την σάλτσα τυριού, τσιγαρίζοντας σε βούτυρο το κρεμμύδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει, προσθέστε το αλεύρι για να δημιουργηθεί το roux.
  4. Περιχύστε το γάλα να γίνει η μπεσαμέλ, και έπειτα προσθέστε το κρεμώδες τυρί , το edam, την ½ παρμεζάνα, την μοτζαρέλα, ανακατέψτε πολύ καλά.
  5. Βάλτε τις γαρίδες στο δεύτερο τηγάνι με την σάλτσα τυριών, προσθέστε τον ανανά και ανακατέψτε καλά.
  6. Αφήστε να γίνει παχύρευστη σάλτσα. Νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι. Κατεβάστε από την φωτιά.
  7. Γεμίστε τον ανανά με το μείγμα, πασπαλίστε με παρμεζάνα και περάστε από το γκρίλ να ροδοκοκκινίσει.
  8. Σερβίρετε προαιρετικά με ρύζι.

 

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director