Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες

4 γλυκοπατάτες

50μλ ελαιόλαδο

50γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε φέτες

100γρ μπρόκολο

100γρ μανιτάρια σε φέτες

100γρ σάλτσα ντομάτας

50γρ βασιλικό ψιλοκομμένο

Τυρί vegan

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις γλυκοπατάτες στην μέση. Ραντίστε τις με ελαιόλαδο και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι. Τυλιχτέ τις αρχικά σε λαδόκολλα και έπειτα σε αλουμινόχαρτο.
  2. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για 50 λεπτά ή μέχρι που να είναι μαλακές στο κέντρο
  3. Μέχρι να ψηθούν οι γλυκοπατάτες κόψτε το μπρόκολο σε μικρές κεφαλές και βράστε το σε κοχλαστό νερό για 4 λεπτά. Κρυώστε το απευθείας σε κρύο νερό με παγάκια για να κρατήσει το πράσινο χρώμα του.
  4. Σε τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές και τέλος τα μανιτάρια.
  5. Συνεχίστε ρίχνοντας μέσα στο τηγάνι το μπρόκολο και την σάλτσα ντομάτας. Αφήστε την σάλτσα να ελαττωθεί στο 1/3.
  6. Νοστιμίστε με το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Τοποθετήστε την γέμιση πάνω στις πατάτες και τελειώστε τις στο φούρνο με την προσθήκη του τυριού να λιώσει από πάνω σαν επικάλυψη.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director