Χρόνος Εκτέλεσης

2 ώρες και 10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

2 ώρες στο ψυγείο

Μερίδα/ες

8

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κούπες δυνατό καφέ εσπρέσο (υγρό)

2 κ.σ. ζάχαρη

60 γρ κρέμα γάλακτος

1 βανίλια κομμένη στη μέση

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά.Βάζουμε το μείγμα σε ένα πλατύ μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.Αφαιρούμε και με ένα πιρούνι σπάμε τον πάγο, καλύπτουμε το μπολ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.Μετά από 30 λεπτά αφαιρούμε και σπάμε ξανά τον πάγο.

Το κάνουμε αυτό για συνολικά 3 ώρες μέχρι που όλος ο καφές έχει γίνει σαν κρυστάλλους .

Τελευταία στιγμή χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βοήθεια του μίξερ σε σαντιγύ αφού έχουμε προσθέσει μέσα τους σπόρους της βανίλιας.

Σερβίρουμε την γρανίτα μαζί με τη σαντιγί.