Χρόνος Προετοιμασίας 75 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 30 Λεπτά


Υλικά Για 6 Μεγάλες Πίτσες 

Υλικά για την ζύμη

1κιλό αλεύρι φαρίνα

5γρ. μαγιά

2γρ. ζάχαρη

500μλ. νερό

10γρ. αλάτι

Λίγο ελαιόλαδο


Υλικά για την σάλτσα

200γρ. ντομάτες κονκασέ

2γρ. ρίγανη

2γρ. βασιλικό

Λίγο ελαιόλαδο

50γρ. ζάχαρη

Αλάτι / πιπέρι


Υλικά για την γέμιση

50 φύλλα σπανάκι καλά πλυμένο και στραγγισμένο

800γρ. μοτζαρέλα τριμμένη

6 αυγά

100γρ. νιφάδες παρμεζάνας

20 ντοματίνια ώριμα κομμένα στην μέση

Λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Για την ζύμη. Σε μίξερ με το αγκίστρι, ‘’ριζιάστε’’ το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι. Σε μπασίνα βάλτε την ζάχαρη και την μαγιά με λίγο χλιαρό νερό. Όταν λειτουργήσει η μαγιά ρίχτε την στο αλεύρι και προσθέστε λίγο – λίγο και το υπόλοιπο νερό, μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. Κόψτε σε μπάλες 200γρ. και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 1 ώρα, εκτός ψυγείου.
  2. Για την σάλτσα πίτσας. Περάστε σε μπλέντερ όλα τα υλικά.
  3. Ανοίξτε την ζύμη και τοποθετήστε την σε ταψί φούρνου για πίτσα. Τρυπήστε την με ένα πιρούνι απλώστε ομοιόμορφα την σάλτσα και προσθέστε την μοτζαρέλα από πάνω.
  4. Απλώστε τα φύλλα από σπανάκι και τα ντοματίνια ομοιόμορφα.
  5. Σπάστε ένα αυγό στο κέντρο κάθε πίτσας.
  6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220c για 10-15 λεπτά. Όταν ροδοκοκκινίσει το τυρί αφαιρέστε από τον φούρνο, κόψτε σε κομμάτια.
  7. Ραντίστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με νιφάδες παρμεζάνας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director