Ιταλική σούπα Minestrone
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά
Υλικά
300γρ διάφορα λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο , σέλινο, καρότο)
50 γρ ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
25 γρ μπιζέλι
25 γρ φιδέ
25 γρ πατάτα
1 κουταλιά ντοματόπαστα
100γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο
50γρ τυρί Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι/Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες σε μικρούς κύβους.
- Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα λαχανικά χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Έπειτα βάζουμε τον ντοματοπολτό και τις φρέσκες ντομάτες.
- Ακολούθως προσθέτουμε το μπιζέλι, τις πατάτες και το φιδέ.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 30 περίπου λεπτά.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρετε την minestrone με τριμμένη παρμεζάνα και croutons.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts
National Chefs Teams Director