Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά


Υλικά

300γρ διάφορα λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο , σέλινο, καρότο)

50 γρ ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

25 γρ μπιζέλι

25 γρ φιδέ

25 γρ πατάτα

1 κουταλιά ντοματόπαστα

100γρ ντομάτες ψιλοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο

50γρ τυρί Παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι/Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
  2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες σε μικρούς κύβους.
  3. Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα λαχανικά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  4. Έπειτα βάζουμε τον ντοματοπολτό και τις φρέσκες ντομάτες.
  5. Ακολούθως προσθέτουμε το μπιζέλι, τις πατάτες και το φιδέ.
  6. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 30 περίπου λεπτά.
  7. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  8. Σερβίρετε την minestrone με τριμμένη παρμεζάνα και croutons.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director