Καλαμάρι φούρνου με Πουργούρι
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
1,5 κιλό καλαμάρια ολόκληρα καθαρισμένα
100μλ ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100γρ σιταροπούλα
100γρ αρακά
2 πιπεριές χρωματιστές
50μλ σάλτσα ντομάτας
20γρ βασιλικό ψιλοκομμένο
250γρ πουργούρι
750μλ ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά χαράξτε τα καλαμάρια κάθετα. Έπειτα σε ζεστό τηγάνι τσιγαρίστε τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο ολόκληρο. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας.
- Βάλτε σε ταψί και κλείστε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον βασιλικό.
- Σε ζεστό τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και προσθέστε όλα τα λαχανικά εκτός από τον βασιλικό. Ψήστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Έπειτα προσθέστε το ζωμό και το πουργούρι.
- Σιγοβράστε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Προσθέστε το βασιλικό και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Κατεβάστε από την φωτιά, σκεπάστε και αφήστε να απορροφήσει όλους τους υδρατμούς.
Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts
National Chefs Teams Director