Ροδέλες αγγουράκι με τυρί από θυμάρι και μπούκοβο

2 μέτρια αγγουράκια

100 g Κωστάκης γραβιέρα Κρήτης Μπούκοβο

100 g Κωστάκης γραβιέρα Κρήτης θυμάρι

Κόβουμε τα αγγουράκια με το μαντολίνο σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τα τυριά σε κύβους. Τυλίγουμε τα τυριά με τις φέτες αγγουράκι και σερβίρουμε.


Τορτίγια με σπανάκι και ελληνικά τυριά

2 φλ. φρέσκα φύλλα σπανάκι

4 αυγά

1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

4 κ.σ. γραβιέρα Μετσόβου, τριμμένη

ελαιόλαδο

άλατι & πιπέρι

4 κουταλιές κεφαλοτύρι Ηπείρου, τριμμένο, για σερβίρισμα

ντοματίνια, για σερβίρισμα

Ψήνουμε το σπανάκι στον ατμό, στραγγίζουμε πολύ καλά και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το σπανάκι, την πατάτα, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύομαι καλά.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγες σταγόνες ελαιολάδου, προσθέτουμε το μείγμα και αφήνουμε το αυγό μέχρι το στηθεί πολύ καλά, στη συνέχεια γυρίζουμε και αφήνουμε να μαγειρεύτει και από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμαι με επιπλέον τυρί και ντοματίνια.


Καλαμάκια με τυρί και πιπεριές

200 γραμ. κασέρι Μυτιλήνης

1 κόκκινη Πιπεριά

1 πράσινη Πιπεριά

Κόβουμε όλα τελικά σε κύβους, τα παίρνουμε από καλαμάκι και σερβίρουμε.


Ανάλαφρα, καλοκαιρινά βολοβάν

1 μέτριο καρότο

1 μικρή πράσινη πιπεριά

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1/2 φλ. κεφαλοτύρι Κρήτης

3 κ.σ. μαγιονέζα

αλάτι πιπέρι

10 μικρά βολοβάν

Μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες, για σερβίρισμα

Τρίβουμε το καρότο και στραγγίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τρίβουμε το κεφαλοτύρι. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με την μαγιονέζα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στα βολοβάν τοποθετούμε μία ροδέλα από μαύρη ελιά και σερβίρουμε.