Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά


Υλικά

1 κιλό καρότα καθαρισμένα

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό κομμάτι σέλινο

2 μέτριες πατάτες

10γρ τζιτζερ

2 λίτρα ζωμό λαχανικών

100γρ βούτυρο

100μλ φρέσκια κρέμα

Πάπρικα

Αλάτι

Πιπέρι

Φουντούκια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και σκόρδο κομμένα σε ακανόνιστα σχήματα.

  1. Τσιγαρίστε και τα υπόλοιπα υλικά κομμένα σε ακανόνιστα σχήματα.
  2. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράστε για 35-40 λεπτά.
  3. Ελέγξτε εάν όλα τα λαχανικά είναι ψημένα.
  4. Περάστε την σούπα από το μπλέντερ να γίνει κρεμώδες με βελούδινη υφή και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατέψτε μέσα την φρέσκα κρέμα και την πάπρικα.
  6. Σερβίρετε την σούπα με τα καβουρβισμένα φουντούκια.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director