(Για 8 άτοµα)


2 φλ. μύρτιλα

4 φλ. νερό

1 φλ. βούτυρο

1 ½ φλ. ζάχαρη

½ φλ. καλά γεµάτο µαύρη ζάχαρη

3 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

2 κ.γ. µαγειρική σόδα


Για το γλάσο
2 φλ. ζάχαρη άχνη που θα περάσετε από κόσκινο

3 κ.σ. γάλα


  1. Προθερµάνετε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Λαδωστε και περάστε µε λίγο αλεύρι µια φόρµα για κέικ µε τρύπα στο κέντρο και διάµετρο 20 εκ.
  3. Τοποθετήστε τα μύρτιλα και το νερό σε ένα κατσαρολάκι.
  4. Βράστε το και αφήστε το να κοχλάζει για 5 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη µαύρη ζάχαρη.
  6. Ανακατέψτε και αφήστε το µείγµα να κρυώσει.
  7. Σε µια µεγάλη λεκάνη αναµείξτε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα.
  8. Προσθέστε το µείγµα µε τα μύρτιλα και ανακατέψτε µέχρι να γίνει οµοιόµορφο.
  9. Περίχυστε με το γλάσο και σερβίρετε.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director