Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά


Υλικά για φόρμα 24εκ.

250γρ Φρέσκα κρέμα

250γρ Κρεμώδες τυρί

100γρ Ζάχαρη άχνη

10 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε κρύο νερό

200γρ πουρέ κολοκύθας

250γρ Μπισκότα

130γρ Βούτυρο ανάλατο λιωμένο

5γρ κανέλα σε σκόνη


Εκτέλεση:

  1. Για να κάνετε την βάση: σπάστε τα μπισκότα και αφού λιώσετε τον βούτυρο αναμίξτε τα και πιέστε τα στην βάση της φόρμας.
  2. Ακολούθως ανακατεύετε στο μίξερ το τυρί, την κανέλα και την ζάχαρη άχνη.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.
  4. Έπειτα προσθέστε το πουρέ και διπλώστε καλά στο μίγμα.
  5. Τέλος, στραγγίστε την ζελατίνη από το νερό και λιώστε την σε bain-mari. Αναμείξτε καλά στο μίγμα.
  6. Βάλτε το μίγμα στη φόρμα.
  7. Κρατήστε το στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director