Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 5 λεπτά


Υλικά για 24 spring rolls

24 φύλλα για spring rolls

1 καρότο

¼ κραμπί (λάχανο)

1 δέσμη κρεμμυδάκι φρέσκο

1 φρέσκα πράσινη πιπεριά

½ κόκκινη πιπεριά

100γρ ρίζες φασολιών (bean sprouts)

50γρ Bamboo shoots (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ σόγια

Λίγο φρέσκο τζίτζερ

Λίγο λάδι από σησάμι (sesame oil)

Λάδι για τηγάνισμα (corn oil).

10γρ corn flour


Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε λεπτές λωρίδες όλα τα λαχανικά.
  2. Σοτάρετε πολύ ελαφρά σε λίγο sesame oil.
  3. Προσθέτετε το τζίτζερ, τη σόγια και ελέγχετε την γεύση.
  4. Στραγγίζετε τα χόρτα και τ’ αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Απλώστε ένα φύλλο spring roll και τοποθετείτε λίγο μείγμα από τα λαχανικά στην μέση και διαγωνίως.
  6. Τυλίγετε και κολλάτε την άκρη του φύλλου, αλείφοντας με ένα πινέλο λίγο διαλυμένο σε νερό corn flour.
  7. Τα τηγανίζετε σε μπόλικο ζεστό λάδι.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director