Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 25-30 λεπτά

Υλικά για 12 μέτριες κολοκυθόπιτες


Για την Ζύμη

1 κιλό αλεύρι φαρίνα

½ φλ. λάδι

Λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού

Λίγο αλάτι

400μλ Χλιαρό νερό


Για την Γέμιση

1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κύβους

1 φλ. πουργούρι

1/3 φλ. ελαιόλαδο

200 γρ. σταφίδες

1 κτσ Κανέλα σε σκόνη

Λίγη ζάχαρη

Πιπέρι-αλάτι


Εκτέλεση

  1. Για την γέμιση: Ετοιμάστε τη γέμιση αναμειγνύοντας όλα τα υλικά από το βράδυ ή τουλάχιστο 3-4 ώρες προηγουμένως.
  2. Για την ζύμη: αναμείξτε το αλεύρι με το αλάτι και έπειτα προσθέστε το λάδι.
  3. Τρίψτε καλά μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι όλο το λάδι.
  4. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και έπειτα το νερό σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
  5. Αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και ανοίξτε πίτες λεπτές.
  6. Γεμίστε με το μείγμα την μισή πίτα.
  7. Κλείστε σε ημισφαίριο σχήμα.
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμοί κελσίου για περίπου 25-30 λεπτά.