Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά


Υλικά Για 4 άτομα

800γρ κάστανα καθαρισμένα

40μλ ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό καρότο

1 μικρό κομμάτι σέλινο

2 μέτριες πατάτες

2 λτρ. Ζωμό λαχανικών

100μλ φρέσκα κρέμα

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και σκόρδο κομμένα σε ακανόνιστα σχήματα.
  2. Τσιγαρίστε και τα υπόλοιπα υλικά κομμένα σε ακανόνιστα σχήματα.
  3. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράστε για 35 λεπτά.
  4. Έπειτα ελέγξτε εάν όλα τα λαχανικά είναι ψημένα.
  5. Περάστε την σούπα από το μπλέντερ να γίνει πουρέ με βελούδινη υφή και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  6. Τελειώστε την σούπα ανακατεύοντας μέσα την φρέσκια κρέμα.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director