Συστατικά
Για τις κρέπες:

  • 1 φλιτζάνι Αλεύρι Ολικής Άλεσης Μιτσίδη
  • 1¼ φλιτζάνια γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι λιωμένο βούτυρο ή λάδι
  • 2 κουταλιές φρέσκα βότανα (βασιλικός, θυμάρι, εστραγκόν)
  • 1 κουταλάκι σκόνη λαχανικών Μιτσίδη

Για τη γέμιση:

  • 3-4 φλιτζάνια μικρά φύλλα σπανάκι (baby spinach)
  • ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουταλάκι ​​χυμό λεμονιού
  • ⅓ φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • Λίγο τυρί κρέμα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Μέθοδος

Για να φτιάξετε τις κρέπες: Συνδυάστε τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και τη σκόνη λαχανικών σε ένα μπολ του μπλέντερ και αναμίξτε μέχρι να γίνει χυλός. Προσθέστε και τα φρέσκα βότανα και αναμίξτε ξανά. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή τηγάνι για κρέπες). Λαδώστε ελαφρά με πολύ λίγο λάδι. Ρίξτε 3-4 κουταλιές από το χυλό στο τηγάνι και με γρήγορες κυκλικές κινήσεις δημιουργήστε ένα λεπτό στρογγυλό στρώμα χυλού στο τηγάνι. Αφήστε να ψηθεί για 20-30 δευτερόλεπτα έως ότου η επιφάνεια φαίνεται στεγνή και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και το ελεύθερο σας χέρι  γυρίστε την κρέπα από την άλλη πλευρά. Μαγειρέψτε για 10 δευτερόλεπτα και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο τον χυλό.

Για να φτιάξετε τη γέμιση: Στο ίδιο τηγάνι, θερμάνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι, μια χούφτα κάθε φορά, και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τη φέτα.

Για να συναρμολογήσετε τις κρέπες: Πάρτε μια κρέπα και απλώστε λίγο τυρί κρέμα στη μισή της επιφάνεια. Προσθέστε το μίγμα από σπανάκι και τυλίξτε ή διπλώστε.