Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα 30 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

30 λεπτά

Μερίδα/ες

4

Βαθμός δυσκολίας

2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Υλικά για τη μπεσαμέλ:

600 γρ γάλα πλήρες

30 γρ βούτυρο αγελάδας

30 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

αλάτι και πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

 

Υλικά για το πέστο

125 μλ ελαιόλαδο

120 γρ φύλλα βασιλικού

30 γρ κουκουνάρι καβουρδισμένο ελαφρά

2 σκ. Σκόρδο

¾ κούπας παρμεζάνα ή μίξη παρμεζάνας και μυτζήθρα

πιπέρι και λίγο αλάτι

Υλικά για τα λαζάνια:

300 γρ λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο

λίγο βούτυρο για το ταψάκι

1 κούπα παρμεζάνα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Για τη Μπεσαμέλ:
    • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
    • Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ..

    Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μοσχοκάρυδο

    Εκτέλεση για το Πέστο:

    • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
    • Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα ή το μείγμα τυριών και χτυπάμε λίγο ακόμα.
    • Ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.

Εκτέλεση για τα λαζάνια:

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25Χ35 εκ
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βάζουμε 2 -3 κουταλιές μπεσαμέλ στο ταψάκι μας και τις απλώνουμε παντού με τη ράχη ενός κουταλιού.
  • Τοποθετούμε μια σειρά από λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο γεμίζοντας τον πάτο από το ταψάκι μας. Αν χρειαστεί μπορούμε να κόψουμε μερικά από τα λαζάνια στο σχήμα που θέλουμε για να χωρέσουν καλά μέσα στο ταψάκι.
  • Πάνω από τα λαζάνια απλώνουμε άλλη μια στρώση μπεσαμέλ (περίπου ½ κούπα), από πάνω απλώνουμε 4 κ.σ. πέστο, και από πάνω σκορπίζουμε 2 κ.σ. παρμεζάνα.
  • Συνεχίστε με τα υπόλοιπα υλικά. Πάνω από την τελευταία σειρά με λαζάνια πρέπει να βάλουμε μπεσαμέλ, πέστο και παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το φαγητό και να γίνουν τα λαζάνια.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο και παρμεζάνα