Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά                                                         

Χρόνος μαγειρέματος: 20-30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 3/10

Μερίδες: 4-5 μερίδες


Υλικά

250 γρ. κάστανα, βρασμένα και ξεφλουδισμένα

500 γρ. γλυκιά κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη

1 πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1,2 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. θυμάρι

1/2  κανέλα

1 κ.σ. μέλι

1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

150 γρ. μπέικον κομμένες σε μικρές λωρίδες

Αλάτι-πιπέρι

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

σχοινόπρασο

λάδι τρούφας



Εκτέλεση 

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το πράσο, σκόρδο και σοτάρουμε ακόμα 5 λεπτά.

Συνεχίζουμε με τα κάστανα, αρωματικά, μπαχαρικά, τα και το μέλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Ρίχνουμε τον ζωμό,  μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και ανακατεύουμε σταδιακά.

Ρίχνουμε την κρέμα και βράζουμε, λίγο έξτρα αλάτι. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά.

Τέλος, αφού αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά πολτοποιούμε για να δώσουμε την μορφή που επιθυμούμε, ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι και παράλληλα βάζουμε το μπέικον σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό.

Για να σερβίρουμε τη σούπα, προσθέτουμε λίγο λάδι τρούφας στην κάθε μερίδα και γαρνίρουμε το καθένα πιάτο με μερικά από το τραγανό μπέικον και λίγα chives.