Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά


Υλικά

50μλ λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπέρι καυτερό ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1κιλο βοδινό κιμά

250γρ σάλτσα ντομάτας

1γρ  κύμινο

2γρ πάπρικα

2γρ ρίγανη

1 ξυλάκι κανέλα

500γρ φασόλια κόκκινα

½ δέσμη Κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

1 μαρούλι κομμένο σε λεπτές λωρίδες

200γρ τυρί cheddar πορτοκαλί, τριμμένο

12  τάκος

250γρ ξινόκρεμα

1 αβοκάντο

1 γλυκολέμονο


Εκτέλεση

  1. Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το λάδι και αφήστε να ζεσταθεί. Προσθέστε το κιμά να ροδοκοκκινίσει.
  2. Βάλτε το κρεμμύδι, το καυτερό πιπέρι και το σκόρδο να ροδοκοκκινίσουν και αυτά.
  3. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, το κύμινο, την πάπρικα, την ρίγανη και την κανέλα.
  4. Αφήστε να ψηθούν καλά σε δυνατή φωτιά και να απορροφήσουν όλη την σάλτσα.
  5. Τέλος αφαιρέστε την κανέλα και στραγγίστε όσο υγρό έχει μείνει στην σάλτσα.
  6. Βάλτε μέσα στο κιμά τα φασόλια, το Κόλιανδρο ψιλοκομμένο και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  7. Λιώστε το αβοκάντο και ανακατέψτε με το χυμό από το γλυκολέμονο.

Γεμίστε τα τάκος με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά.