Για 8 κομμάτια


1 μέτριο πράσινο κολοκύθι

1 μέτριο καρότο

1 μέτρια πατάτα

1 αβγό

1 φλ. Κωστάκης γραβιέρα, τριμμένη

5-6 φιλαράκια μέντας, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο

1/2 φλ. φρυγανιά

αλέυρι για πανάρισμα

λάδι για το τηγάνισμα

αλάτι & πιπέρι


Τρίβουμε το κολοκύθι, το καρότο και την πατάτα από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Στραγγίζουμε καλά μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα υγρά και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, την γραβιέρα, την μέντα, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπεργκεράκια.

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά απο την κάθε πλευρά.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director