Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος 170 Λεπτά
Υλικά Για 6 Άτομα


Υλικά
3 κιλό μοσχαρίσιο στρογγυλό
20γρ σέλινο
20γρ καρότο
2 κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
4 κλωνάρια δεντρολίβανο
100μλ λάδι
1 λτρ κόκκινο κρασί
250μλ μπράντι
1,5 λτρ ζωμό κοτόπουλο
1 κιλό πατάτες μικρές
2 ντομάτες
Αλάτι και πιπέρι


 

Εκτέλεση

  1. Σε ταψί φούρνου ή γάστρα βάλτε στο πάτο το σέλινο και το καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  2. Προσθέστε τις πατάτες κομμένες στην μέση. Νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Κόψτε τις ντομάτες σε τέταρτα, το κρεμμύδι σε φέτες και τοποθετήστε τα πάνω από τις πατάτες.
  4. Τρυπήστε το βοδινό με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι και ανοίξτε μικρές τρύπες. Βυθίστε στις τρύπες το σκόρδο και κομματάκια από το δεντρολίβανο. Το υπόλοιπο δεντρολίβανο βάλτε το στο ταψί. .
  5. Δέστε το βοδινό σε δίχτυ και τοποθετήστε το πάνω στα αρωματικά λαχανικά και τις πατάτες. Περιχύστε με κόκκινο κρασί, μπράντι και το ζωμό. Νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  6. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 2,5 ώρες. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο στους 160c για ακόμα 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Προϊόντα:

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director