Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 20 Λεπτά


Υλικά Για 2 Άτομα

500γρ Κιμάς κοτόπουλου

5γρ Ρίγανη

5γρ Κύμινο

1 κ. Γλ. Σάλτσα Μπάρμπεκιου

1 κ. Γλ.  Κέτσαπ

1 κ. Γλ. Μουστάρδα

1 κ. Γλ. Λάδι

1 Αυγό

50γρ Φρυγανιά Αλεσμένη

¼ Μαϊντανός Ψιλοκομμένος

½ Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο

1 Ώριμο Αβοκάντο Ψιλοκομμένο

½ Ντομάτα Ψιλοκομμένη

1 Κρεμμύδι Φρέσκο Ψιλοκομμένο

¼ Κόλιανδρο Ψιλοκομμένο

1 Λαιμ (χυμός)

Αλάτι / Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Αναμείξτε το αβοκάντο με το φρέσκο κρεμμύδι, το Κόλιανδρο, το χυμό από λαιμ και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι. Κρατήστε το στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  2. Σε λεκάνη αναμείξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά πολύ καλά.
  3. Δοκιμάστε την γεύση ψήνοντας ένα μικρό μπιφτέκι και έπειτα σχηματίστε τα μπιφτέκια.
  4. Κρατήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
  5. Ψήστε και σερβίρετε τα μπιφτέκια συνοδεύοντας τα με το μείγμα από αβοκάντο.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director