Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά


Υλικά για 4  μερίδες

500γρ noodles

50γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 μέτρια μανιτάρια

1 μέτριο καρότο

1 μέτριο κολοκύθι

60γρ μπρόκολο

50γρ ρίζες φασολιών

40γρ ανανά

100μλ χυμό από ανανά

30γρ λάδι από σησάμι

10γρ τζιτζερ τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

100μλ σόγια

50γρ cashewnuts


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα noodles για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Στραγγίζουμε.
  2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτές λωρίδες, το μπρόκολο και τον ανανά σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε πολύ ζεστό τηγάνι προσθέτουμε το λάδι από σησάμι και τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζιτζερ και όλα τα λαχανικά να ψηθούν για 3 λεπτά.
  4. Βάζουμε το χυμό από ανανά και την σόγια και αφήνουμε μέχρι να κοχλάσουν.
  5. Προσθέτουμε τα noodles, τα cashew nuts και τα κομμάτια του ανανά.
  6. Αφήνουμε την σάλτσα να ελαττωθεί στο 1/3 και σερβίρουμε.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director