Χρόνος Προετοιμασίας 80 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 20 Λεπτά


Υλικά για 2 μερίδες

6 Γαρίδες μέγεθος 16-20 καθαρισμένες

10 γρ. Σχινόπρασο

1 γρ. Τζίντερ

50 γρ. Ριζάλευρο

10 μλ. Νερό

100γρ Ασιατική γλυκιά και καυτερή σάλτσα

Αλάτι


Εκτέλεση

  1. Για το ντάμπλιγκ: Προσθέστε σε ένα μπολ το ριζάλευρο, το νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήστε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανοίξτε με πλάστη σε λεπτές στρογγυλές πίτες, πάχους 1cm.
  2. Για την γέμιση του ντάμπλιγκ: Κτυπήστε στο μπλέντερ τις γαρίδες, το σχινόπρασο, το τζίντερ και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Γεμίστε με το μείγμα τις πίτες και κλείστε προσεκτικά να μην μένει αέρας μέσα.
  4. Ψήστε στον ατμό για 20 λεπτά.
  5. Συνοδέψτε με Ασιατική γλυκιά και καυτερή σάλτσα.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director