Παραδοσιακές Φλαούνες
Χρόνος Προετοιμασίας 60 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Υλικά Για 12 μερίδες
Για την Ζύμη
620γρ. χωριάτικο αλεύρι
620γρ. φαρίνα
385γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
Λίγη μαστίχα
Λίγο μέχλεπι
¼ λίτρου γάλα
Για την Γέμιση
½ κιλό τυρί φλαούνας τριμμένο
½ κιλό χαλούμι τριμμένο
1/3 δέσμης Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
150γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές BP
Λίγο σουσάμι
2 αυγά
Εκτέλεση
- Για την ζύμη, σε λεκάνη του μίξερ αναμειγνύουμε χρησιμοποιώντας το αγκίστρι το χωριάτικο αλεύρι, το αλεύρι φαρίνα, την μαστίχα και το μέχλεπι.
- Βάζουμε την μαργαρίνη κομμένη σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να κτυπηθεί πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά και έπειτα σε μέτρια ταχύτητα ακόμα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και έπειτα λίγο – λίγο το γάλα μέχρι το ζυμάρι σας να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
- Αφήστε το ζυμάρι σας να ξεκουραστεί για 30 -40 λεπτά, τυλιγμένο σε μεμβράνη.
- Για την γέμιση, αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός τα αυγά και το σησάμη.
- Ανοίξτε την ζύμη σε πάχος περίπου 5 εκατοστά και κόψτε ορθογώνια κομμάτια σε μέγεθος 8 X 10 εκατοστά. Τοποθετήστε μια μπάλα τυρί περίπου 50γρ. στο κέντρο.
- Κτυπήστε τα αυγά και αλείψτε τις Φλαούνες. Κλείστε τις δυο μεγάλες πλευρές προς το τυρί και έπειτα τις δυο μικρές.
- Πιέστε με ένα πιρούνι να κολλήσουν και έπειτα αλείψτε με αυγό και πασπαλίστε με σησάμι.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180c για 30-40 λεπτά.
Φτιάξτε τις φλαούνες σας με τις προσφορές μας

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts
National Chefs Teams Director